Project Digimaatjes

Blije computerHet project Digimaatjes vergroot de mediawijsheid van mensen met een licht verstandelijke beperking op internet en sociale media.

Hoe werkt Digimaatjes?
i-Wegwijs werft cursisten met een licht verstandelijke beperking en vrijwilligers. i-Wegwijs traint de vrijwilligers in:

  • mediawijsheid;
  • didactiek;
  • geschikte tools voor moeilijk lerenden;
  • hoe om te gaan met moeilijk lerenden.

Elke vrijwilliger krijgt een cursist toegewezen. Tijdens zes tot tien ontmoetingen bij de cursist thuis begeleidt de vrijwilliger hem of haar in een op maat gemaakt leertraject. Gedurende dit traject leert de deelnemer bewust, kritisch en actief gebruik te maken van de positieve mogelijkheden van het internet en de sociale media. Veiligheid en privacy staan voorop.

Wat leren cursisten?
In elke bijeenkomst van ongeveer 1,5 uur maakt de cursist kennis met een sociaal medium, een online tool of een handige website of app. De deelnemer neemt plaats achter de computer en gaat vooral zelf aan de slag. Daarnaast komen verschillende onderwerpen aan bod variërend van ‘Gedragsregels op het internet’, ‘Hoe de privacy bewaken’ en ‘Veilig omgaan met wachtwoorden’ tot aan thema’s als ‘Malware, spam en phishing’, ‘Veilig zoeken op internet’ en ‘Wat te doen bij een probleem’.

Andere doelgroepen
i-Wegwijs (voorheen Noord-Holland 2.0) heeft het project Digimaatjes uitgevoerd in de
regio Midden-Kennemerland. Het Digimaatjes-project vertaalt ze moeiteloos naar andere doelgroepen.

Interesse?
Heeft u interesse in Digimaatjes? Neem contact  op via info@i-wegwijs.nl

 

Meer informatie

info@i-wegwijs.nl

06-30373594 (Nicole Wintgens)

06-20657425 (Mirjam Beuker)

i-Wegwijs helpt je wijs op (de digitale snel)weg